Test 1 Rezolvat la Evaluarea Națională Clasa 6 sesiunea 2015

Rezolvare și explicații

Sepia la evaluarea nationala 2015 clasa a 6-a.
Image Credit: © Felix Reimann / Wikimedia.org / CC BY-SA 3.0

La finalul acestui articol veți găsi un model complet de Test 1 rezolvat la evaluarea națională clasa 6 sesiunea 2015.

Rezumatul întrebărilor de la testul 1 din 2015 la Evaluarea Națională clasa a 6-a

Întrebări din domeniul matematicii

Întrebarea nr.1 se referă la identificarea datelor numerice dintr-un tabel dat.
Întrebarea nr.2 se referă la transpunerea numerică dintr-un exemplu dat a noțiunii de “… mai mică decât … cu …”.
Întrebarea nr.6 se referă la determinarea perimetrului unui triunghi ABC, dacă se cunosc lungimile laturilor triughiului. Se folosește formula p=AB+BC+CA.
Întrebarea nr.7 ține de matematică, specialitatea geometrie.

Figura geometrica la testul 1 de la Evaluarea Nationala de clasa a 6-a din anul 2015.
Figura geometrica la testul 1 de la Evaluarea Nationala de clasa a 6-a din anul 2015 cu un triunghi dreptunghic ABC; E este simetricul punctului A fata de BD; măsura unghiului ADC este de 30 grade; Se cere sa se calculeze lungimea DE.

Se poate ajunge la rezultat prin diferite raționamente. Unul dintre ele se bazează pe faptul că într-un triunghi dreptunghic ce are un unghi de 30 grade, cateta opusă unghiului de 30 grade are lungimea egală cu jumătate din lungimea ipotenuzei.
Întrebarea nr.8 se referă la identificarea și extragerea datelor numerice dintr-un grafic precum și înțelegerea conceptului de “variație”. Variație = Valoarea finală – Valoarea inițială a unei mărimi.
Întrebarea nr.11 ține de matematică, specialitatea algebră. Se folosesc noțiunile de procente, fracții și calcul algebric.

Întrebări din domeniul biologiei

Întrebarea nr.5 se referă la alegerea unei adaptări, dintr-o enumerare, a berzei negre la locurile mlăștinoase.
Întrebarea nr.9 se referă la asocierea fiecărui exemplu de animal dintr-o coloană a unui tabel cu grupa de animale căreia îi aparține din altă coloană a aceluiași tabel.
Întrebarea nr.10
se referă la precizarea unei posibile cauze a scăderii numărului de vipere la nivel național.
Întrebarea nr.13 se referă la precizarea a câte unui comportament diferit determinat de temperaturile scăzute, pentru păsări și amfibieni.
Întrebarea nr.15 are ca și cerință precizarea a două motive pentru care unii turiști ar trebui sancționați sau atenționați pentru comportamentul lor care îl au atunci când aceștia vizitează un parc național.

Întrebări din domeniul fizicii

Întrebarea nr.3 se referă la alegerea unei mărimi fizice dintr-o enumerare, ce are aceeași unitate de măsură ca și adâncimea.
Întrebarea nr.4 se referă la mișcara rectilinie uniformă și a utilizării formulei vitezei v=\frac{\Delta x}{\Delta t} pentru aflarea duratei deplasării. Pentru calculele numerice se vor folosi unitățile de măsură din S.I. (Sistemul Internațional) adică secunda și metrul. Se știe că 1 minut = 60 s. Rezultatul se cere în minute.
Întrebarea nr.12 ține de fizică, specialitatea electricitate. Se folosesc notațiile pentru simbolurile de circuit cerute și se desenează schema unui circuit electric simplu cu trei becuri in paralel, sursă de alimentare, întrerupător general și conductoare electrice.
Întrebarea nr.14 se referă la relația dintre densitatea unui corp, masa corpului și volumul corpului \rho=\frac{m}{V}. Pentru efectuarea calculelor, se folosește pentru volum echivalența dintre decimetru cub și metru cub 1dm^3=\frac{1m^3}{1000}. Se știe că 1 dm = 0,1 m1 cm = 0,01 m și 1000 g = 1 kg.

Model de test și rezolvare

Modelul testului nr.1 întocmit de Centrul Național de Evaluare și Examinare, precum și modelul complet de Test 1 rezolvat la evaluarea națională clasa 6 sesiunea 2015 sunt disponibile aici:

Evaluare Nationala Clasa 6 – 2015 Test 1 Model

Evaluare Nationala Clasa 6 – 2015 Test 1 Rezolvare

În modelul de test rezolvat mai sus se expune doar punctul de vedere al site-ului Matematika.ro. Suntem convinși că există mai multe posibilități de răspuns și mai multe metode de rezolvare a problemelor.

În cazul în care doriți să aflați poziția oficială de rezolvare a Testului 1 de la Evaluarea Națională clasa a 6-a sesiunea 2015, vă rugăm să contactați Centrul Național de Evaluare și Examinare aici.

Alte informații

Dacă doriți mai multe informații în legătură cu “Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a” ediția 2015, puteți accesa siteul Ministerului Educației Naționale. Tot aici puteți solicita modelele de teste în limbile minorităților.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns