Test 1 Rezolvat la Evaluarea Națională Clasa 6 sesiunea 2016

Rezolvare și explicații

Castorul la evaluarea nationala 2016 clasa a 6-a.
Image Credit: © Minette Layne / Wikimedia.org / CC BY-SA 2.0

La finalul acestui articol veți găsi un model complet de Test 1 rezolvat la evaluarea națională clasa 6 sesiunea 2016.

Rezumatul întrebărilor de la testul 1 din 2016 la Evaluarea Națională clasa a 6-a

Întrebări din domeniul matematicii

Întrebarea nr.1 se referă la identificarea datelor numerice dintr-un tabel dat.
Întrebarea nr.2 se referă la transpunerea numerică dintr-un exemplu dat a noțiunii de “… mai mare decât … cu …”.
Întrebarea nr.6 se referă la determinarea perimetrului unui triunghi echilateral ABC, dacă se cunoaște lungimea unei laturi l a triughiului. Se folosește formula p = AB+BC+CA = 3l.
Întrebarea nr.7 ține de matematică, specialitatea geometrie.

Figura geometrica la testul 1 de la Evaluarea Nationala de clasa a 6-a din anul 2016.
Figura geometrica la testul 1 de la Evaluarea Nationala de clasa a 6-a din anul 2016 cu un triunghi echilateral ABC si cu un triunghi dreptunghic ACD in A iar masura unghiului ADC de 30 grade. M mijlocul lui CD. Se cere sa se calculeze masura unghiului CAM.

Se poate ajunge la rezultat prin diferite raționamente. Unul dintre ele se bazează pe faptul că într-un triunghi dreptunghic ce are un unghi de 30 grade, cateta opusă unghiului de 30 grade are lungimea egală cu jumătate din lungimea ipotenuzei. Adițional. se cunoaște că suma unghiurilor într-un triunghi este de 180 grade, iar mijlocul unui segment de latură împarte acel segment în două segmente ce au lungimile egale.
Întrebarea nr.8 se referă la identificarea și extragerea datelor numerice dintr-un grafic precum și înțelegerea conceptului de “variație”. Variație = Valoarea finală – Valoarea inițială a unei mărimi. Valoarea finală = valoarea mărimii fizice la momentul de timp final. Valoarea inițială = valoarea mărimii fizice la momentul de timp inițial.
Întrebarea nr.11 ține de matematică, specialitatea algebră. Se folosesc noțiunile de procente, fracții și calcul algebric.

Întrebări din domeniul biologiei

Întrebarea nr.5 se referă la alegerea unei afirmații adevărate, dintr-o enumerare.
Întrebarea nr.9 se referă la asocierea fiecărui exemplu de animal dintr-o coloană a unui tabel cu grupa de animale căreia îi aparține din altă coloană a aceluiași tabel.
Întrebarea nr.10
se referă la menționarea a două cauze posibile pentru dispariția castorului din România acum două secole.
Întrebarea nr.13 se referă la precizarea a două argumente în favoarea mediului înconjurător, pentru care deplasarea prin pădure este preferabil să se facă pe jos sau cu bicileta și nu cu mașina.
Întrebarea nr.15 are ca și cerință propunerea unei teme de proiect privind ariile protejate. Se mai cere să se precizeze un tip de activitate ce se poate desfășura concomitent cu proiectul.

Întrebări din domeniul fizicii

Întrebarea nr.3 se referă la alegerea unui instrument de măsură dintr-o enumerare, care se poate folosi la măsurarea distanței.
Întrebarea nr.4 se referă la mișcara rectilinie uniformă și a utilizării formulei vitezei v=\frac{\Delta x}{\Delta t} pentru aflarea duratei deplasării. Pentru calculele numerice se vor folosi unitățile de măsură din S.I. (Sistemul Internațional) adică secunda și metrul. Se știe că 1 minut = 60 s și 1 km = 1000 m. Rezultatul se cere în minute.
Întrebarea nr.12 ține de fizică, specialitatea electricitate. Se folosesc notațiile pentru simbolurile de circuit cerute și se desenează schema unui circuit electric simplu cu un bec, o sursă de alimentare, un întrerupător general și conductoare electrice.
Întrebarea nr.14 se referă la relația dintre densitatea unui corp, masa corpului și volumul corpului \rho=\frac{m}{V}. Pentru efectuarea calculelor, se folosește pentru volum echivalența dintre decimetru cub și metru cub 1dm^3=\frac{1m^3}{1000}. Se știe că 1 dm = 0,1 m1 cm = 0,01 m și 1000 g = 1 kg.

Model de test și rezolvare

Modelul testului nr.1 întocmit de Centrul Național de Evaluare și Examinare, precum și modelul complet de Test 1 rezolvat la evaluarea națională clasa 6 sesiunea 2016 sunt disponibile aici:

Evaluare Nationala Clasa 6 – 2016 Test 1 Model

Evaluare Nationala Clasa 6 – 2016 Test 1 Rezolvare

În modelul de test rezolvat mai sus se expune doar punctul de vedere al site-ului Matematika.ro. Suntem convinși că există mai multe posibilități de răspuns și mai multe metode de rezolvare a problemelor.

În cazul în care doriți să aflați poziția oficială de rezolvare a Testului 1 de la Evaluarea Națională clasa a 6-a sesiunea 2016, vă rugăm să contactați Centrul Național de Evaluare și Examinare aici.

Alte informații

Dacă doriți mai multe informații în legătură cu “Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a” ediția 2016, puteți accesa siteul Ministerului Educației Naționale. Tot aici puteți solicita modelele de teste în limbile minorităților.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns