Test 2 Rezolvat la Evaluarea Națională Clasa 6 sesiunea 2019

Rezolvare și explicații

Eritrocitele la evaluarea nationala 2019 clasa a 6-a.
Image Credit: © Qimono / Wikimedia.org / CC BY-SA 4.0

La finalul acestui articol veți găsi un model complet de Test 2 rezolvat la evaluarea națională clasa 6 sesiunea 2019.

Rezumatul întrebărilor de la testul 2 din 2019 la Evaluarea Națională clasa a 6-a

Întrebări din domeniul matematicii

Întrebarea nr.1 se referă la identificarea datelor numerice dintr-un tabel dat.
Întrebarea nr.2 se referă la transpunerea numerică dintr-un exemplu dat a noțiunii de “… mai mică decât … cu …”.
Întrebarea nr.6 se referă la calcularea diametrului D a unui cerc, cunoscândui-se raza r. Se folosește formula D=2r.
Întrebarea nr.7 ține de matematică, specialitatea geometrie.

Figura geometrica la testul 2 de la Evaluarea Nationala de clasa a 6-a din anul 2019.
Figura geometrica la testul 2 de la Evaluarea Nationala de clasa a 6-a din anul 2019 cu un triunghi inscris PMN intr-un cerc de raza r, iar latura MN este chiar diametrul cercului. Se cere sa se determine masura arcului mic NP.

Se poate ajunge la rezultat prin diferite raționamente. Unul dintre ele se bazează pe faptul că un triunghi înscris într-un cerc, care are latura chiar diametrul cercului în care este înscris, este un triunghi dreptunghic. Astfel măsura unghiului OPN este de 30 grade \mbox(\widehat{OPN}=90^{\circ}-60^{\circ}=30^{\circ}). Triunghiul PON fiind isoscel, ne reiese că măsura unghiului PON este de 120 grade. Celălalt raționament este explicat în detaliu în modelul de test rezolvat mai jos.
Întrebarea nr.8 se referă la identificarea și extragerea datelor dintr-un grafic precum și înțelegerea conceptului “mai mare decât”.
Întrebarea nr.11 ține de matematică, specialitatea algebră. Se folosesc noțiunile de fracții, procente, adunarea și scăderea fracțiilor, aducerea la același numitor comun, calcul algebric.

Întrebări din domeniul biologiei

Întrebarea nr.5 ține de anatomia umană și se referă la identificarea rolulului general a globulelor roșii (eritrocitelor) din sânge.
Întrebarea nr.9 ține de anatomia umană și se referă la identificarea vaselor de sânge care au legătură directă cu diferite camere ale inimii umane.
Întrebarea nr.10
ține de botanică și se referă la consecința scăderii intenistății luminoase asupra plantelor verzi.
Întrebarea nr.13 ține de anatomia umană și se referă la precizarea unui argument pentru care un donator de sânge nu trebuie să sufere anumite boli.
Întrebarea nr.15 ține de anatomia umană și se referă la precizarea unei reguli de respectat pentru a se putea realiza o transfuzie de sânge.

Întrebări din domeniul fizicii

Întrebarea nr.3 se referă la identificarea notației dintr-un tabel dat a subunității de măsură a lungimii sau înălțimii “cm”=centimetrul.
Întrebarea nr.4 se referă la mișcara rectilinie uniformă și a utilizării formulei vitezei v=\frac{\Delta x}{\Delta t} pentru aflarea duratei și a transformării rezultatului din secunde in milisecunde cunoscându-se că 1s=1000ms.
Întrebarea nr.12 ține de fizică, specialitatea electricitate. Se folosesc notațiile pentru simbolurile de circuit cerute și se desenează schema unui circuit electric simplu.
Întrebarea nr.14 se referă la relația dintre densitatea unui corp, masa corpului și volumul corpului \rho=\frac{m}{V}. Pentru efectuarea calculelor, se folosește pentru volum echivalența dintre litru și decimetru cub 1l=1dm^3=\frac{1m^3}{1000}.

Model de test și rezolvare

Modelul testului nr.2 întocmit de Centrul Național de Evaluare și Examinare, precum și modelul complet de Test 2 rezolvat la evaluarea națională clasa 6 sesiunea 2019 sunt disponibile aici:

Evaluare Nationala Clasa 6 – 2019 Test 2 Model

Evaluare Nationala Clasa 6 – 2019 Test 2 Rezolvare

În modelul de test rezolvat mai sus se expune doar punctul de vedere al site-ului Matematika.ro. Suntem convinși că există mai multe posibilități de răspuns și mai multe metode de rezolvare a problemelor.

În cazul în care doriți să aflați poziția oficială de rezolvare a Testului 2 de la Evaluarea Națională clasa a 6-a sesiunea 2019, vă rugăm să contactați Centrul Național de Evaluare și Examinare aici.

Alte informații

Dacă doriți mai multe informații în legătură cu “Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a” ediția 2019, puteți accesa siteul Ministerului Educației Naționale. Pentru verificarea cunoștințelor de nivelul clasei a 6-a, la disciplinele Matematică, Biologie și Fizică, sunt disponibile pentru descărcat și vizualizat modele de teste de tipul “Matematică și Științe ale naturii” în 9 limbi diferite: română; maghiară; rromani; ucrainiană; germană; sârbă; slovacă; croată și italiană.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns