Test 2 Rezolvat la Evaluarea Națională Clasa 6 sesiunea 2017

Rezolvare și explicații

Liliacul la evaluarea nationala 2017 clasa a 6-a.
Image Credit: © David Dennis / Wikimedia.org / CC BY-SA 2.0

La finalul acestui articol veți găsi un model complet de Test 2 rezolvat la evaluarea națională clasa 6 sesiunea 2017.

Rezumatul întrebărilor de la testul 2 din 2017 la Evaluarea Națională clasa a 6-a

Întrebări din domeniul matematicii

Întrebarea nr.1 se referă la identificarea datelor numerice dintr-un tabel dat.
Întrebarea nr.2 se referă la transpunerea numerică dintr-un exemplu dat a noțiunii de “… mai mare decât … cu …”.
Întrebarea nr.6 se referă la determinarea lungimii unui segment de dreaptă.
Întrebarea nr.7 ține de matematică, specialitatea geometrie.

Figura geometrica la testul 2 de la Evaluarea Nationala de clasa a 6-a din anul 2017.
Figura geometrica la testul 2 de la Evaluarea Nationala de clasa a 6-a din anul 2017 cu doua triunghi dreptunghice AMB si ANC; AM=NC si AN=MB iar punctele M, A, N coliniare; AD perpendicular pe BC. Se cere sa se calculeze masura unghiului BAD.

Se poate ajunge la rezultat prin diferite raționamente. Unul dintre ele se bazează pe faptul că într-un triunghi dreptunghic suma măsurilor unghiurilor ascuțite este de 90 grade. Se mai folosește faptul că suma măsurilor unghiurilor în jurul unui punct, de o parte a unei drepte, este egală cu 180 de grade. Se cunoaște că mijlocul unui segment de latură împarte acel segment în două segmente ce au lungimile egale. Se poate demonstra congruența unor triunghiuri, și se calculează în final că măsura unghiului cerut este de 45 grade.
Întrebarea nr.8 se referă la identificarea și extragerea datelor numerice dintr-un grafic precum și înțelegerea conceptului de “ … mai mic decât … cu … “.
Întrebarea nr.11 ține de matematică, specialitatea algebră. Se folosesc noțiunile de procente, fracții și calcul algebric.

Întrebări din domeniul biologiei

Întrebarea nr.5 se referă la alegerea unei afirmații adevărate, dintr-o enumerare.
Întrebarea nr.9 se referă la asocierea fiecărei grupe de păsări dintr-o coloană a unui tabel cu o caracteristică a acesteia care îi aparține, din altă coloană a aceluiași tabel.
Întrebarea nr.10
se referă la menționarea a două argumente în favoarea ideii că vizitarea intensă a peșterii lui Adam pot afecta viața liliecilor și a altor animale care trăiesc aici.
Întrebarea nr.13 se referă la precizarea a două caracteristici ale salamandrei care demonstrează faptul că acesta este amfibian și nu reptilă.
Întrebarea nr.15 are ca și cerință specificarea a două cauze posibile a reducerii în ultimii ani ai numărului de indivizi din speciile: broasca țestoasă de uscat, șarpele lui Esculap sau vipera cu corn din Parcul Național Domogled – Valea Cernei.

Întrebări din domeniul fizicii

Întrebarea nr.3 se referă la alegerea unității de măsură dintr-o enumerare, care se folosește la măsurarea altitudinii în conformitate cu tabelul dat.
Întrebarea nr.4 se referă la mișcara rectilinie uniformă și a utilizării formulei vitezei v=\frac{\Delta x}{\Delta t} pentru aflarea duratei deplasării. Pentru calculele numerice se vor folosi unitățile de măsură din S.I. (Sistemul Internațional) adică secunda și metrul. Se știe că 1 minut = 60 s și 1 km = 1000 m. Rezultatul se cere în minute.
Întrebarea nr.12 ține de fizică, specialitatea electricitate. Se folosesc notațiile pentru simbolurile de circuit cerute. Se desenează schema unui circuit electric simplu cu un bec, o sursă de alimentare, un întrerupător general și conductoare electrice.
Întrebarea nr.14 se referă la relația dintre densitatea unui corp, masa corpului și volumul corpului \rho=\frac{m}{V}. Pentru efectuarea calculelor, se folosește pentru volum echivalența dintre decimetru cub și metru cub 1dm^3=\frac{1m^3}{1000}. Se știe că 1 cm = 0,01 m și 1000 g = 1 kg.

Model de test și rezolvare

Modelul testului nr.2 întocmit de Centrul Național de Evaluare și Examinare, precum și modelul complet de Test 2 rezolvat la evaluarea națională clasa 6 sesiunea 2017 sunt disponibile aici:

Evaluare Nationala Clasa 6 – 2017 Test 2 Model

Evaluare Nationala Clasa 6 – 2017 Test 2 Rezolvare

În modelul de test rezolvat mai sus se expune doar punctul de vedere al site-ului Matematika.ro. Suntem convinși că există mai multe posibilități de răspuns și mai multe metode de rezolvare a problemelor.

În cazul în care doriți să aflați poziția oficială de rezolvare a Testului 2 de la Evaluarea Națională clasa a 6-a sesiunea 2017, vă rugăm să contactați Centrul Național de Evaluare și Examinare aici.

Alte informații

Dacă doriți mai multe informații în legătură cu “Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a” ediția 2017, puteți accesa siteul Ministerului Educației Naționale. Tot aici puteți solicita modelele de teste în limbile minorităților.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns